Verwijzers verslavingszorg

Combinatieverslavingen

Het komt vaak voor dat mensen aan meer dan één middel verslaafd zijn, of een middelenverslaving combineren met een gedragsverslaving. Zo komt het regelmatig voor dat verslavingen aan middelen als alcohol, cannabis en cocaïne gepaard gaan met een verdragsverslaving zoals een game-, gok– of seksverslaving. Een gedragsverslaving is een verslaving aan een bepaald gedrag of handelingen waar geen middelen aan de pas komt. Met name in combinatie met een middelenverslaving kan dit verwoestende gevolgen hebben voor uw leven. Hetzelfde geldt voor de combinatie van verschillende middelenverslavingen. Niet alleen uzelf, maar ook uw omgeving kan zwaar te lijden hebben onder uw combinatieverslaving. Bent u verslaafd aan meerdere middelen of heeft u te kampen met zowel een middelen– als een gedragsverslaving? Onze behandelingen voor combinatieverslavingen kunnen u helpen uw leven weer op de rit te krijgen. Neem contact met ons op via 085 – 273 75 95 of info@vavc-ggz.nl voor meer informatie.

Alcoholverslaving en cocaïneverslaving

Een veelvoorkomende combinatieverslaving is die van alcohol en cocaïne. Dit is echter een zeer risicovolle combinatie. Als u tegelijkertijd cocaïne gebruikt en alcohol drinkt, voelt u de effecten van de drank immers minder. Hierdoor kunt u ongemerkt over uw grenzen heengaan en ligt een mogelijk fatale alcoholvergiftiging op de loer. Andersom verzwakt alcohol ook de werking van cocaïne. Daar komt bij dat zowel alcohol als cocaïne uw hartslag sterk laten toenemen waardoor uw hart het zwaar te verduren krijgt.

Cannabisverslaving en gamenverslaving

Zowel cannabis als gamen worden door veel mensen gebruikt om aan de werkelijkheid te ontsnappen. Dat kan onschuldig beginnen, maar al gauw een gewoonte worden die steeds meer negatieve invloed heeft op uw leven. Zonder dat u er erg in heeft, kunt u een afhankelijkheid creëren van gamen en wiet. Deze combinatieverslaving kan zeer onaangename gevolgen hebben voor zowel uzelf als uw omgeving. U kunt immers de realiteit uit het oog verliezen waardoor allerlei problemen kunnen ontstaan op sociaal en financieel gebied. Ook uw gezondheid en school- of werkprestaties kunnen er onder gaan lijden.

Gokverslaving en alcoholverslaving

Gokken en alcohol is een combinatie waar veel risico’s aan kleven. Alcohol staat er om bekend om uw remmingen weg te nemen. Ook kan het uw verantwoordelijkheidsgevoel beperken. Als u het middel met gokken combineert, loopt u een grotere kans dat u langer doorspeelt dan u lief is. U gaat mogelijk zo onverantwoord spelen dat u uzelf in grote problemen brengt. Alcohol heeft bovendien een verdovend effect. Daardoor kunt u zich zekerder voelen en minder last hebben van schuld- of schaamtegevoelens. Daarnaast kan alcohol ervoor zorgen dat u minder piekert en beter slaapt. Hierdoor is de kans groot dat u alcohol gebruikt om de door gokken gecreëerde problemen te vergeten. Zo kunt u in een vicieuze cirkel belanden.

Andere combinatieverslavingen

Combinatieverslavingen komen in allerlei vormen voor. Veel mensen kampen met zowel een middelen– als een gedragsverslaving waarvan hierboven enkele voorbeelden zijn beschreven. Andere voorbeelden van dergelijke combinatieverslavingen zijn:

Het komt regelmatig voor dat mensen aan meerdere middelen verslaafd zijn. Enkele veelvoorkomende voorbeelden hiervan zijn:

  • alcohol en cannabis of medicijnen
  • cocaïne en cannabis of medicijnen

Ook bestaat de mogelijkheid dat iemand verslaafd is aan meer dan twee middelen. Daarnaast komt het voor dat bij mensen met een combinatieverslaving een psychische stoornis als ADHD, PTSS of een depressie is vastgesteld. In dat geval is er sprake van een dubbele diagnose. Voor zowel combinatieverslavingen als dubbele diagnoses biedt VAVC gespecialiseerde behandelingen aan.

Behandeling van combinatieverslaving

Bij VAVC zijn we gespecialiseerd in de behandeling van verslavingen. Wat uw situatie ook mag zijn, u kunt bij ons terecht. Heeft u een combinatieverslaving die u wilt aanpakken? Bel ons dan direct op 085 – 273 75 95 of stuur een e-mail naar info@vavc-ggz.nl voor meer informatie. We hebben een deskundig team voor u klaarstaan om naar u te luisteren en uw vragen te beantwoorden.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom VAVC?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika

 

Telefonisch aanmelden

Wij bellen u terug

Meld u vandaag nog aan voor een intakegesprek

Klaar voor een nieuwe start? Meld u dan aan voor een intakegesprek met een van onze verslavingspsychologen. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur en heeft als doel in kaart te brengen welke behandeling het best bij u past.

Na het intakegesprek hebben we meestal een goed beeld van uw persoonlijkheid, privésituatie en verslavingsproblemen. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Dit plan bespreken we met u tijdens een adviesgesprek. Na afloop van het adviesgesprek maakt u de keuze of u start met de besproken behandeling.

Vul het formulier in om u aan te melden. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, nemen wij telefonisch contact met u op om op korte termijn een afspraak in te plannen.

Aanmelden intakegesprek

Onze Locaties

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam

Meer over locatie

Locatie maastricht

Venlo

Roermondsestraat 32
5912 AK Venlo

Meer over locatie

Locatie Heerlen

Heerlen

Kapelaan berixstraat 16
6411 ER Heerlen

Meer over locatie

Locatie Heerlen

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard

Meer over locatie