intake verslaving

Sober Living House

Een Sober living house (SLH) biedt tijdelijk een stabiel verblijf aan mensen met een verslaving die een dagbehandeling krijgen. In onze Sober Living Houses verblijven mensen die in behandeling zijn voor een alcoholverslaving, cannabisverslaving, cocaïneverslaving, gameverslaving, gokverslaving, of seksverslaving.

Wilt u tijdens uw behandeling uw leven weer op orde krijgen, werken aan uw re-integratie in de samenleving of uw dagelijkse leven weer zo goed mogelijk oppakken? Een verblijf in een van onze SLH’s kan deze processen in aanvulling op onze dagbehandelingen uitstekend ondersteunen. Bel ons op 085 – 273 75 95 of stuur een e-mail naar info@vavc-ggz.nl om meer te weten te komen over een verblijf in één van onze Sober Living Houses.

Waar kunt u bij ons terecht?

Onze SLH’s liggen dicht bij (of zelfs in) onze behandellocaties waar de dagbehandelingen van 09.00 tot 17:00 duren. Na afloop van de behandeldagen kunt u zich met uw lotgenoten terugtrekken in een Sober Living house. U kunt ervoor kiezen om daar ook in de weekenden te verblijven, of dat u liever ergens anders heengaat.

Verschillende behandeltrajecten

VAVC biedt verschillende behandeltrajecten aan vanuit diverse locaties in binnen- en buitenland. Alle locaties hebben verschillende behandelvormen die variëren van een-op-een gesprekken tot groepssessies, en van poliklinische tot klinische behandelingen. Ook kunt u bij onze behandellocaties terecht voor detoxificatie en nazorg. Bent u klaar om een geschikte locatie te vinden om uw verslaving aan te pakken? Neem dan direct contact met ons op. U kunt ook altijd bij ons terecht als u met vragen of twijfels zit. Bel ons op 085 – 273 75 95 of stuur een e-mail naar info@vavc-ggz.nl. Wij hebben een deskundig team voor u klaarstaan.

Onze behandellocaties

Wij werken vanuit diverse behandellocaties in Nederland, Portugal en Zuid-Afrika. Onze locaties in Nederland bevinden zich in AmsterdamCadier en Keer (bij Maastricht), HeerlenSittard, en Venlo. Daarnaast bieden onze andere labels van Vincere Groep behandelingen aan in onze klinieken in Portugal en Zuid-Afrika. In beide landen hebben we twee klinieken.

VAVC Amsterdam

Onze behandellocatie in Amsterdam biedt:

Vincere Cadier en Keer

Bij onze kliniek in Cadier en Keer (dichtbij Maastricht) kunt u terecht voor:

VAVC Heerlen

U kunt bij onze behandellocatie in Heerlen terecht voor:

Vincere Sittard

Onze behandellocatie in Sittard biedt:

VAVC Venlo

Bij onze behandellocatie in Venlo bieden we:

 Vincere Zuid-Afrika

Vincere Zuid-Afrika heeft twee klinieken: Bekaruu en Huguenot. Bij beide locaties kunt u gedurende 90 dagen klinisch worden opgenomen. Deze behandelingen worden altijd voorafgegaan door een detox.

Meer informatie over onze behandellocaties in Zuid Afrika.

Vincere Portugal

Ook bij Vincere Portugal kunt u terecht voor negentig dagen durende klinische behandelingen. Zowel de behandelingen in The Pine Tree House als in School House worden voorafgegaan door een detox.

  • The Pine Tree House – Klinische behandeling
  • School House (Vila Vici) – Klinische behandeling

Meer informatie over onze behandellocaties in Portugal.

Voor wie zijn de Sober Living houses?

De SLH’s worden bevolkt door mensen die een vijfdaagse dagbehandeling krijgen die respectievelijk zo’n 12 à 13 weken duren. VAVC biedt de mogelijkheid om tussen de behandeldagen (9:00 tot 17:00) deels onder begeleiding in een SLH te verblijven.

Bij de vijfdaagse dagbehandeling is het verblijf in een Sober Living House niet verplicht. Bij de keuze om al dan niet in een SLH te verblijven kunnen de volgende overwegingen in acht worden genomen:

  • Het kan een flinke stap zijn om na een verblijf in een van onze klinieken zelfstandig te gaan wonen.
  • Professionele begeleiding tussen de behandelingen kan het risico op terugval verminderen en het re-integratieproces bespoedigen.
  • Eerdere pogingen tot zelfstandig te wonen zijn geen succes geweest.
  • Naar huis gaan is nog geen optie wegens een (tijdelijk) gebrek aan vertrouwen van ouders of partner.
  • Naast een verslaving is er ook een psychische stoornis (bijvoorbeeld een depressie) vastgesteld, waardoor er sprake is van een dubbele diagnose.
  • De geboden structuur, duidelijke leefregels en professionele begeleiding zijn essentieel om volledige zelfredzaamheid te bewerkstelligen.

Herstellen in een ontspannen omgeving

Tijdens de vijfdaagse dagbehandeling heeft u een intensief dagprogramma. Afkicken is immers niet eenvoudig. Daarom leggen we de lat gedurende respectievelijk 9 of 12 à 13 weken hoog. Daar staat tegenover dat we in een SLH voor de nodige ontspanning zorgen. Enkele van de gezamenlijke bezigheden zijn boodschappen doen, koken, eten en schoonmaken. Er heerst een prettige sfeer in het Sober Living House wat de tijdelijke bewoners zichtbaar goed doet. Er ontstaan vriendschappen voor het leven!

Van start gaan met uw behandeling?

Wilt u uw verslaving aanpakken? Neem dan direct contact met ons op voor een intakegesprek met een van onze deskundigen. In dit gesprek komen uw geschiedenis, persoonlijkheid en verslavingsproblematiek ter sprake. Aan de hand van uw persoonlijke omstandigheden bepalen we vervolgens hoe wij u het beste kunnen helpen. Onze verschillende behandeltrajecten vinden immers plaats op diverse locaties en hebben verschillende niveaus van intensiteit. Dit stelt ons in staat de behandeling precies toe te spitsen op uw unieke situatie.

Neem geheel vrijblijvend contact op

Zit u met twijfels of vragen? U kunt bij ons terecht met uw verhaal en al uw vragen. Een professioneel team staat voor u klaar om naar u te luisteren en om meer te vertellen over hoe wij u kunnen helpen. Neem daarom telefonisch contact op met onze deskundigen via 085 – 273 75 95 of mail naar info@vavc-ggz.nl. We kunnen op korte termijn een afspraak maken voor vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin komt u meer te weten over onze mogelijkheden.

Meld u direct aan voor een intakegesprek

Bent u klaar voor een nieuwe start? Meld u dan direct aan voor een ongeveer één uur durend intakegesprek. Het doel van dit gesprek met een van onze verslavingspsychologen is om in kaart te brengen bij welke behandeling u het meest gebaat bent.

Het intakegesprek geeft ons meer inzicht in uw persoonlijkheid, geschiedenis en verslavingsproblematiek. Aan de hand van uw unieke situatie stellen we vervolgens een persoonlijk behandelplan voor u op. Daarna bespreken we dit plan met u tijdens een adviesgesprek. Na afloop van dat gesprek kiest u of u van start wilt gaan met voorgestelde besproken behandeling.

Meld u aan door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen telefonisch contact met u op om op korte termijn een afspraak in te plannen zodra we uw aanmelding hebben ontvangen. U kunt ons ook bereiken via 085 – 273 75 95 of info@vavc-ggz.nl.

Starten met uw behandeling?

Meld u dan vandaag nog aan voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen met naar welke behandelmethode en locatie het beste bij u past.

Direct aanmelden

Telefonisch aanmelden

Wij bellen u terug

Meld u vandaag nog aan voor een intakegesprek

Klaar voor een nieuwe start? Meld u dan aan voor een intakegesprek met een van onze verslavingspsychologen. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur en heeft als doel in kaart te brengen welke behandeling het best bij u past.

Na het intakegesprek hebben we meestal een goed beeld van uw persoonlijkheid, privésituatie en verslavingsproblemen. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Dit plan bespreken we met u tijdens een adviesgesprek. Na afloop van het adviesgesprek maakt u de keuze of u start met de besproken behandeling.

Vul het formulier in om u aan te melden. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, nemen wij telefonisch contact met u op om op korte termijn een afspraak in te plannen.

Aanmelden intakegesprek

Onze Locaties

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam

Meer over locatie

Locatie maastricht

Venlo

Roermondsestraat 32
5912 AK Venlo

Meer over locatie

Locatie Heerlen

Heerlen

Kapelaan berixstraat 16
6411 ER Heerlen

Meer over locatie

Locatie Heerlen

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard

Meer over locatie