Verwijzers verslavingszorg

Poliklinische behandeling verslaving

VAVC biedt verschillende behandelvormen om van uw verslaving af te komen. Een van de minst intense behandelmogelijkheden is de poliklinische behandeling. Bij deze behandeling bespreekt u wekelijks met een van onze verslavingspsychologen uw problematiek op een van onze behandellocaties in Nederland. Dit traject duurt 8 tot 24 weken waarbij u op persoonlijke en professionele wijze wordt bijgestaan. Wilt u meer weten over onze poliklinische behandeling of wilt u zich hiervoor aanmelden? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 95 of info@vavc-ggz.nl.

Voor wie is de poliklinische behandeling?

Een poliklinische behandeling is over het algemeen geschikt voor mensen met een minder ernstige vorm van verslaving. Maar dit is natuurlijk niet op iedereen van toepassing. Als u in aanmerking komt voor een poliklinische behandeling spreekt u één keer per week of twee weken met een psycholoog. De contactfrequentie ligt daarmee lager dan bijvoorbeeld bij een avondbehandeling of dagbehandeling. Bij deze behandelvormen bent u respectievelijk twee avonden en twee of vijf werkdagen per week in behandeling.

Kom ik in aanmerking voor een poliklinische behandeling?

In onze ogen is geen mens hetzelfde. Daarom stemmen we onze verschillende behandeltrajecten af op uw unieke omstandigheden. Of u in aanmerking komt voor een poliklinische verslavingsbehandeling hangt dus af van uw persoonlijke situatie. Tijdens een intakegesprek met een psycholoog komen we daar meer over te weten. Vervolgens stellen we in een adviesgesprek de behandelvorm voor waar u volgens ons het meest gebaat bij bent.

Hoelang duurt een poliklinische behandeling?

De duur van een poliklinische verslavingsbehandeling kan sterk variëren. Zo is het mogelijk dat u aan 8 sessies genoeg hebt, maar het kan ook 24 sessies duren. Meestal vinden sessies wekelijks plaats, soms eens per twee weken. Indien de psychiater dat noodzakelijk vindt, kan er van tevoren een detox plaatsvinden. Dit is echter niet altijd nodig.

Waar en wanneer kan ik poliklinische behandeld worden?

Wij hebben verschillende locaties verspreid over het land waar u terecht kunt voor een poliklinische behandeling. Onze klinieken bevinden zich in Amsterdam, Cadier en Keer, Heerlen, Sittard en Venlo. De poliklinische gesprekken vinden plaats tijdens kantooruren (van 8:30 tot 17:00).

Wanneer kan ik beginnen?

Heeft u een verslaving of denkt u te kampen met een vorm van verslaving en wilt u daar vanaf? Dan kunt u zich bij VAVC aanmelden voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bekijken we of u een behandeling nodig heeft en welke intensiteit wenselijk is. Dit bespreken we verder tijdens een adviesgesprek. VAVC staat onder meer bekend om de hoge effectiviteit van de behandelingen. Over het algemeen zijn onze wachttijden relatief kort. Neem contact met ons op om erachter te komen wat de actuele wachttijden zijn.

Neem contact op voor meer informatie

Twijfelt u of zit u met vragen? U kunt al uw vragen stellen aan ons deskundige team dat voor u klaarstaat. Het is ook mogelijk om een kennismakingsgesprek in te plannen. Wilt u meer te weten komen over onze poliklinische behandeling? Bel ons dan op 085 – 273 75 95 of stuur een e-mail naar info@vavc-ggz.nl. Wij helpen u graag.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom VAVC?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika

 

Telefonisch aanmelden

Wij bellen u terug

Meld u vandaag nog aan voor een intakegesprek

Klaar voor een nieuwe start? Meld u dan aan voor een intakegesprek met een van onze verslavingspsychologen. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur en heeft als doel in kaart te brengen welke behandeling het best bij u past.

Na het intakegesprek hebben we meestal een goed beeld van uw persoonlijkheid, privésituatie en verslavingsproblemen. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Dit plan bespreken we met u tijdens een adviesgesprek. Na afloop van het adviesgesprek maakt u de keuze of u start met de besproken behandeling.

Vul het formulier in om u aan te melden. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, nemen wij telefonisch contact met u op om op korte termijn een afspraak in te plannen.

Aanmelden intakegesprek

Onze Locaties

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam

Meer over locatie

Locatie maastricht

Venlo

Roermondsestraat 32
5912 AK Venlo

Meer over locatie

Locatie Heerlen

Heerlen

Kapelaan berixstraat 16
6411 ER Heerlen

Meer over locatie

Locatie Heerlen

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard

Meer over locatie