intake verslaving

Nazorgbehandeling bij VAVC

Als u klaar bent met uw behandeling, is de kans groot op een terugval. Daarvoor biedt VAVC verschillende nazorgbehandelingen.

Indien uw hoofdbehandelaar u adviseert om een nazorgbehandeling te starten, kunnen verschillende trajecten ingezet worden.

VAVC biedt het 10-weekse nazorgtraject, waarbij u terugkeert naar uw eigen woonadres en u uw eigen dagelijkse activiteiten, zoals werk weer kunt plannen.

Elke week is er een nazorggroep waarbij u samen met andere verslaafden in herstel leert, een terugval te voorkomen en handvaten te gebruiken in het dagelijks leven zonder hiervoor een hele behandeling te volgen. Het 10-weekse nazorgtraject is een halve dag per week waarbij u zowel groepssessies als individuele gesprekken krijgt.

Indien dit Nazorgtraject niet intensief genoeg is voor u, kunnen er ook reguliere behandelingen ingezet worden als nazorgbehandeling. Zo kunt u onder meer ook 2 dagen per week een dagbehandeling krijgen in zowel Heerlen als Venlo.

Bij de nazorgbehandeling focussen wij erop hoe u daadwerkelijk de geleerde handvaten in de praktijk kunt gebruiken in uw dagelijks leven. Zo zullen wij thema’s met u behandelen als: hoe gaat u om met tegenslagen, relaties, hoe gaat u om met emoties en werk. Wanneer uw verslaving en werk lastig te combineren zijn (stel u bent alcoholverslaafd en werkt in de horeca) focussen wij hier meer op hoe u hier mee om kunt gaan.

Wij kunnen u ook ten alle tijden in contact brengen met zelfhulp groepen zoals AA(alcoholverslaafden) en NA(drugsverslaafden). Deze zijn uw hele leven beschikbaar en u kunt hier nog altijd naartoe wanneer u hier behoefte aan heeft. Deze hulpgroepen zijn in uw eigen woonomgeving en met mensen die hetzelfde doormaken of hebben gemaakt als u.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom VAVC?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika

 

Telefonisch aanmelden

Wij bellen u terug

Meld u vandaag nog aan voor een intakegesprek

Klaar voor een nieuwe start? Meld u dan aan voor een intakegesprek met een van onze verslavingspsychologen. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur en heeft als doel in kaart te brengen welke behandeling het best bij u past.

Na het intakegesprek hebben we meestal een goed beeld van uw persoonlijkheid, privésituatie en verslavingsproblemen. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Dit plan bespreken we met u tijdens een adviesgesprek. Na afloop van het adviesgesprek maakt u de keuze of u start met de besproken behandeling.

Vul het formulier in om u aan te melden. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, nemen wij telefonisch contact met u op om op korte termijn een afspraak in te plannen.

Aanmelden intakegesprek

Onze Locaties

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam

Meer over locatie

Locatie maastricht

Venlo

Roermondsestraat 32
5912 AK Venlo

Meer over locatie

Locatie Heerlen

Heerlen

Kapelaan berixstraat 16
6411 ER Heerlen

Meer over locatie

Locatie Heerlen

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard

Meer over locatie