Verwijzers verslavingszorg

Ambulante behandeling

Bij VAVC staat de zorgvraag van de patiënt centraal. Om onze patiënten zo goed mogelijk te kunnen behandelen, bieden we onze verslavingsbehandelingen op maat aan. Daarom hebben we zowel klinische als ambulante behandelingen in ons behandelingsaanbod. Wij hanteren een ambulante behandeling hierbij als basisprincipe. Bij deze behandelingsvorm kunt u immers zoveel mogelijk in uw eigen vertrouwde omgeving verblijven tijdens uw behandeltraject. Indien uw persoonlijke situatie dit toestaat, is dit een optimale situatie om aan uw herstel te werken. Als er naast uw verslavingsproblematiek ook een psychische stoornis is vastgesteld, wordt u ook daarvoor behandeld. Wilt u meer informatie over onze ambulante behandelingen? Ons team van deskundigen zit voor u klaar en is bereikbaar via 085 – 273 75 95 of info@vavc-ggz.nl.

Ambulante behandelingsvormen bij VAVC

Aan de hand van een intakegesprek met een gespecialiseerde psycholoog stellen wij samen met een psychiater een behandelplan op. In dat plan staat met welke behandelvorm wij u het beste denken te kunnen helpen. Als dat een ambulante behandeling is, kunt op diverse locaties terecht: Amsterdam, Cadier en Keer, Heerlen, Sittard en Venlo. Wij bieden vier verschillende soorten ambulante behandelingen aan waartussen geschakeld kan worden:

Ambulante behandeling – Poliklinische behandeling

Een poliklinische behandeling bestaat uit zo’n 8 tot 24 één-op-één gesprekken met de psycholoog over uw verslavingsproblematiek. Deze gesprekken vinden eens of meerdere malen per week of eens in de twee weken plaats. Tijdens de sessie wordt dieper ingegaan op de beweegredenen van uw verslaving. Daarnaast geven wij u richtlijnen en sturing om uw verslaving onder controle te krijgen. Indien nodig en gewenst, kan deze behandelvorm worden aangevuld met een groepsbehandeling.

Ambulante behandeling – Avondbehandeling

Wilt u in behandeling voor uw verslaving maar kunt u daar overdag geen tijd voor vrijmaken? Mogelijk is onze avondbehandeling dan de ideale manier om van uw verslaving af te komen. Op dinsdag- en donderdagavond kunt u op onze locatie in Sittard tussen 19:00 en 22:00 uur werken aan uw verslaving. Zo kunt u een intensief behandeltraject combineren met uw dagelijkse bezigheden. De avondbehandeling duurt gemiddeld zo’n 12 tot 13 weken.

Ambulante behandeling – Tweedaagse behandeling

Bij de tweedaagse behandeling besteedt u twee werkdagen in de week van 9:00 tot 17:00 aan uw behandeling. Dit behandeltraject neemt in totaal zo’n 9 weken in beslag en is intensiever dan de avond- en poliklinische behandeling. Tijdens het gevarieerde dagprogramma krijgt u professionele ondersteuning van onze deskundige medewerkers. U kunt voor de tweedaagse behandeling terecht in Heerlen of Venlo. De behandeldagen zijn of op maandag en woensdag of woensdag en vrijdag.

Ambulante behandeling – Vijfdaagse behandeling

De meest intensieve ambulante behandelvorm is de vijfdaagse behandeling. Hierbij wordt u gedurende zo’n 12 tot 13 weken alle vijf werkdagen van de week van 9:00 tot 17:00 behandeld. Wanneer een van onze psychiaters dat aanraadt, kunt u tussen de behandeldagen in een sober living house verblijven.

Bel of mail voor meer informatie

Heeft u twijfels of zit u met vragen over onze ambulante behandelingen? U kunt al uw vragen stellen aan onze deskundige collega’s. Tevens kunt u met hen een afspraak maken voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 – 273 75 95 of een e-mail sturen naar info@vavc-ggz.nl.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom VAVC?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika

 

Telefonisch aanmelden

Wij bellen u terug

Meld u vandaag nog aan voor een intakegesprek

Klaar voor een nieuwe start? Meld u dan aan voor een intakegesprek met een van onze verslavingspsychologen. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur en heeft als doel in kaart te brengen welke behandeling het best bij u past.

Na het intakegesprek hebben we meestal een goed beeld van uw persoonlijkheid, privésituatie en verslavingsproblemen. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Dit plan bespreken we met u tijdens een adviesgesprek. Na afloop van het adviesgesprek maakt u de keuze of u start met de besproken behandeling.

Vul het formulier in om u aan te melden. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, nemen wij telefonisch contact met u op om op korte termijn een afspraak in te plannen.

Aanmelden intakegesprek

Onze Locaties

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam

Meer over locatie

Locatie maastricht

Venlo

Roermondsestraat 32
5912 AK Venlo

Meer over locatie

Locatie Heerlen

Heerlen

Kapelaan berixstraat 16
6411 ER Heerlen

Meer over locatie

Locatie Heerlen

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard

Meer over locatie